Annonce
Holstebro

Ægtepar i gang med sit fjerde lokalhistoriske værk

Ægteparret har en klar arbejdsdeling: Ninna laver det opsøgende forarbejde og Helge skriver det sammen. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Ninna og Helge Weis Jensen skriver lokalhistorien helt ned på hus- og gadeniveau.

Vinderup: Interessen for lokalhistorien blomstrer i Vinderup. Det får nu ægteparret Ninna og Helge Weis Jensen til at kaste sig over et nyt lokalhistorisk værk. I 2017 udgav ægteparret en lokalhistorisk bog om Nørregade og Søndergade og året efter bogen om Sevelvej, Nørgårdsvej og Lillegade i Vinderup.

Det blev i foråret fulgt op med bogen "19 gader i Vinderup", og nu er ægteparret, der begge er i 80'erne, så gået i gang med et nyt værk.

- Denne gang skriver vi om huse og beboere i den nordlige del af Vinderup - vest for Nørregade og nord for jernbanen. Og så bliver der også lige plads til Birkevej, som vi mangler i samlingen, forklarer Helge Weis Jensen.

Annonce


Ninna Weis er en stor systematiker og ved lige præcis, hvor informationerne gemmer sig


Ægteparret regner med at have bogen klar til foråret. Bogen om Nørregade og Søndergade har været udsolgt, men da der har været flere henvendelser, er der blevet trykt 75 ekstra eksemplarer.

- Så nu kan alle bøgerne igen købes - enten ved henvendelse direkte hos os eller på arkivet, fortæller Helge Weis Jensen, der tager sig af skrivearbejdet.

Mange timers forarbejde

Det er Ninna, der har leveret baggrundsmaterialet. Gennem de seneste 17 år har hun dagligt arbejdet mindst tre timer om dagen med lokalhistorie.

Det begyndte med, at hun overtog et stort arkiv med artikler, som den tidligere Vinderup-redaktør på Dagbladet, Vera Støvring, havde gemt. Artiklerne blev scannet og gemt på Ninnas computer. Ninna Weis er en stor systematiker og ved lige præcis, hvor informationerne gemmer sig. Det indebærer, at mange interessante informationer om personer og hændelser, kan kobles på byens adresser og på den måde komme med i ægteparrets udgivelser.

Informationerne om, hvem der har bygget og boet i de enkelte huse og hvornår, har hun hentet fra skøder og pantebreve. Skøder indtil år 2000 opbevares på Rigsarkivet, hvorfra hun kan bestille det til afhentning på Rigsarkivets afdeling i Viborg.

- Her har jeg normalt hentet en større bunke ad gangen, fortæller Ninna Weis.

Siden år 2000 ligger informationerne digitalt og kan nemt hentes hjem via internettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce