Annonce
Mærkedage

Ægte rockstjerne med alt hvad der hører til

Den britiske sanger og musiker Pete Doherty fylder 40 år den 12. marts. Bertrand Guay/Ritzau Scanpix
Han er en talentfuld og succesfuld musiker, men har indimellem spændt ben for sig selv med et heftigt heroinmisbrug. Den 12. marts fylder Pete Doherty 40 år.

40 år: Sex, stoffer og rockmusik.

Britiske Pete Doherty må nærmest være indbegrebet af den definition på en rockstjerne med sin erklærede hang til heroin og alverdens andre euforiserende stoffer og sin affære med en af verdens mest kendte supermodeller.

Tirsdag den 12. marts fylder sangeren og musikeren Pete Doherty 40 år.

De senere år har han forsøgt at ændre sin livsstil og lægge sit heroinmisbrug på hylden - med svingende held.

Så sent som i 2017 blev han taget med heroin på sig, da han ville krydse grænsen mellem Schweiz og Italien i sin Jaguar.

Misbruget har gennem årene kostet Pete Doherty flere anholdelser, en tur i spjældet og forholdet til den britiske supermodel Kate Moss.

Det lå ellers ikke lige for, at den unge Pete Doherty skulle blive en rockmusikkens bad boy uden lige.

Han blev født i Hexham i det nordlige England og voksede op i en middelklassefamilie med en far i militæret.

Han var som dreng dygtig i skolen - især interesserede han sig for historie og litteratur. Han var - med egne ord fra et interview med BBC - nærmest besat af poesi i en periode og studerede forskellige forfattere, ligesom han selv skrev digte.

Pete Doherty blev som ung optaget på universitet i London og flyttede til storbyen.

Han droppede dog ud allerede på første år og dannede punkbandet The Libertines med vennen Carl Barat.

Bandet slog igennem med de første singler og et album i 2002. Pete Doherty udviklede samtidig en livsstil som en ægte rockstjerne med masser af stoffer.

Hans ustabilitet førte til, at han blev smidt ud af bandet i 2004. I stedet dannede han rockbandet Babyshambles, der udgav sit første album i 2005, og fik stor succes.

Senest har Pete Doherty turneret med sit nye band The Puta Madres. Gruppen udgiver et nyt album den 26. april.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce