Annonce
Holstebro

Årets værste pakkedag udfordrer butikker: Engang var her en kiosk...

Sådan plejer Superkiosken ikke at tage sig ud. Pakker er rykket ud i butikken blandt blade og bland-selv-slik. Foto: Johan Gadegaard
- Jeg har ondt af vores specialhandel, siger indehaver af Meny. Aldrig har der været flere pakker end i år. Butiksindehavere kommer med opfordring, der kan afhjælpe problemet.
Annonce

Holstebro: Det er den 1. december, og julehumøret er ikke rigtig til at få øje på for bare pakker.

- Det går ad h... til, konkluderer indehaver af Meny i det vestlige Holstebro, Henrik Hedegaard.

- Det går amok i dag (tirsdag, red.). Det er den allerværste dag i forhold til leveringer af pakker, lyder meldingen fra ejeren af Superkiosken i det sydlige Holstebro, Per Troldtoft Jensen.

Tirsdag ramte nemlig efterdønningerne af Black Friday. Ingen anden dag på året indeholder flere pakker, men pladsen er den samme, som på alle andre tidspunkter af året, og det fører til hovedbrud.


Jeg har ondt af vores specialhandel, for der er ingen tvivl om, at den bliver ramt. Det kan jeg se på alle disse pakker, vi får - i stedet for at folk går i gågaden.

Henrik Hedegaard, indehaver, Meny.


Hos Meny var man tirsdag nødt til at sætte en begrænsning på, så pakkebuddet må finde et andet sted, eksempelvis Superkiosken, at aflevere overskydende pakker. Hos kiosken på Niels Kjeldsens Vej forventede man at modtage 600 pakker, foruden de 900 man allerede har.

- Vi har udvidet pakkerummet, så det er dobbelt så stort, men alligevel står pakkerne jo overalt, fortæller Per Troldtoft Jensen, der har hyret ekstra personale indtil 23. december, alene på grund af pakketrykket.

- De øvrige 11 måneder er det nok, at vi bare står to i kiosken, men i december går det hele op i ekstra meget arbejde, tilføjer han.

Annonce

Service-organ

Arbejde er der også for Henrik Hedegaard og det øvrige personale i Meny. Lidt for meget arbejde faktisk.

- Jeg ved udmærket, at det giver noget kundestrøm for os, når folk skal ind at hente en pakke - og i hverdagen er det intet problem - men vi bruger så lang tid på det nu: Så har pakkemanden leveret en pakke et forkert sted, som vi må hitte ud af, og der er opbevaring, udlevering, løn, og vi får kun en femmer per pakke. Det er ingenting i forhold til det arbejde, vi har med det, siger han.

Kunne I så ikke bare sig nej tak til at have pakkeudleveringer?

- Jo, men i denne sammenhæng ser vi os selv som et serviceorgan. Vi ligger rimeligt meget for os selv her i vestbyen, så vi føler, det er en opgave, vi må løse for kunderne herude - og så ellers glemme alt om økonomi. Men dropper vi det, forærer vi naturligvis noget omsætning bort. Det er vi også bevidste om, siger Henrik Hedegaard.

Annonce

Stakkels gågade

Der findes løsninger, hvis man spørger i Meny og Superkiosken.

Den nemme og mest oplagte er, at folk får hentet deres pakker hurtigst muligt.

Henrik Hedegaard så også gerne en pakkecentral et sted i byen, eller at websteder eller pakkeleverandører såsom PostNord eller GLS holdt lidt igen med at sende ud og i stedet spredte sig ud over flere dage for at lette pakketrykket.

Mens Meny tirsdag satte en begrænsning for, hvor mange pakker supermarkedet ville modtage, regnede Superkiosken (billedet) med at modtage omkring 600 pakker alene tirsdag. Foto: Johan Gadegaard

- Hos os ser det værre ud i år end tidligere, og det er jo klart, når Søren Brostrøm (direktør for Sundhedsstyrelsen, red.) siger, at alle bør handle på nettet. Jeg har ondt af vores specialhandel, for der er ingen tvivl om, at den bliver ramt. Det kan jeg se på alle disse pakker, vi får - i stedet for at folk går i gågaden, siger Henrik Hedegaard.

Per Troldtoft Jensen i Superkiosken opsummerer:

- Vi bliver trætte, men skal nok klare den. Hvis bare folk vil være søde at få afhentet deres pakker hurtigst muligt, vil vi blive glade.

Black Friday har bevirket, at tirsdag blev den dag på året med flest nyankomne pakker - som her i Superkiosken. Folk er i deres gode ret til at vente, men det vil hjælpe os, hvis man er hurtig til at hente sin pakke, siger Henrik Hedegaard, der er indehaver af Meny i Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Countrydronning med et stort hjerte

Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce