Annonce
Struer

Årets overraskelse: 70-årig vender tilbage til politik

Efter 12 år i byrådet trak Poul Kjær Nielsen fra Resen sig tilbage fra frontlinien i kommunalpolitik i 2013. Men nu er han klar til endnu en tørn i byrådet. Arkivfoto: Morten Stricker

Poul Kjær genopstiller som årets overraskelse på Venstres liste over kandidater til kommunalvalget

Struer: Venstre har nu lanceret deres liste over kandidater til kommunalvalget i Struer til november.

Borgmester Mads Jakobsen (V) har forlængst meddelt, at han genopstiller og går efter en periode mere ved roret, og de fleste af den nuværende byrådsgruppe stiller også op til en runde mere.

Men tre har ønsket at trække sig.

Conni Kristensen fra Humlum og Rolf Sørensen fra Bremdal trækker sig blandt andet på grund af arbejdspres, og Hans Østergaard fra Thyholm overlader sin post til nye og yngre kræfter.

Det interesserer mig ikke, og jeg har mest af alt indtryk af, at det er en tidsrøver. Jeg vil hellere møde mennesker, hvor de er, og hvis det ikke rækker til en plads i byrådet, er det også helt i orden med mig.

Poul Kjær Nielsen (V), Resen, kandidat til kommunalvalget, Struer Kommune

Kandidaterne

Mads Jakobsen, Fousing, siddende borgmesterPer Jakobsen, Struer, formand, teknik- og miljøudvalget

Claus H. Hansen, Hjerm

Christine Dragsbæk Knudsen, Struer, NY

Lars Nielsen, Struer, NY

Steen Jakobsen, gruppeformand og formand, børne- og uddannelsesudvalget

Peter Astrup, NY

Lene Houe, formand, socialudvalget

Marianne Bredal, Humlum

Claus Vagn Ohrt, Struer

Elin Hamborg, Vejrum

Poul Kjær Nielsen, Resen,

John Vangsgaard, Struer, NY

37-årige Christine Dragsbæk Knudsen er ny på Venstres kandidatliste. Privatfoto

Fyrværkeri af ideer

Dette skabte så et par huller i geledderne, og Venstres vælgerforening i både Struer og i omegnen har derfor været på jagt efter nye kandidater, som vil løfte arven og kæmpe videre for de liberale synspunkter.

- Jeg erkender da gerne, at jeg godt ville have haft flere med på listen, fortæller borgmester Mads Jakobsen, der sammen med formanden for Struer Venstre, Flemming Poulsen, præsenterer partiets 13 kandidater.

- Der er mange nye og yngre kræfter på listen, fortæller Mads Jakobsen og fremhæver blandt andet 37-årige Christine Dragsbæk Knudsen, som har stor erfaring som sygeplejerske, og som med en master i offentlig ledelse i dag er oversygeplejerske med en stab på cirka 290 medarbejdere under sig på sygehuset i Horsens.

Mads Jakobsen glæder sig også over, at kandidater som Peter Astrup opstiller for Venstre.

- Peter kommer med et fyrværkeri af gode ideer og er en ægte iværksætter, vurderer Mads Jakobsen.

- Alle kandidaterne på listen har noget godt at byde ind med, mener han og nævner så 70-årige Poul Kjær Nielsen som årets overraskelse.

Annonce

Hædersmand med erfaring

Efter en pause på fire år, siden Poul Kjær trak sig tilbage fra frontlinien i kommunalpolitik i 2013, genopstiller han nu som nummer tolv på listen.

Det sker på opfordring fra borgmester Mads Jakobsen:

- Poul Kjær er en hædersmand på alle parametre, og jeg er virkelig glad for, at han har sagt ja, fortæller Mads Jakobsen.

Poul Kjær tager det selv med ro, og man skal ikke forvente, at han kommer ind i valgkampen med et helt kuld af kaniner i hatten.

- Jeg har aldrig brudt mig om at føre valgkamp, fortæller han.

Men han har altid følt sig godt tilpas med det daglige arbejde i politik.

- Jeg har altid befundet mig bedst med arbejdet i gruppen og i de forskellige udvalg, hvor vi stille og roligt kan diskutere, hvad vi skal gøre for at blive enige. Jeg er ikke så meget for at stille tingene op i sort og hvidt, som vi jo gør det i en valgkamp, fortæller han.

Poul Kjær Nielsen vil heller ikke opruste på Facebook, hvor han har fire venner: Gruppeformanden i Venstres byrådsgruppe, Steen Jakobsen, John Christoffersen fra socialdemokraters byrådsgruppe, en tidligere lokalredaktør fra Dagbladet og en enkelt fra privatsfæren.

- Jeg har mest af alt indtryk af, at det er en tidsrøver. Jeg vil hellere møde mennesker, hvor de er, og hvis det ikke rækker til en plads i byrådet, er det også helt i orden med mig, siger han.

- Jeg forventer ikke noget, men bliver jeg valgt ind i byrådet, vil jeg selvfølgelig gå ind i det. Når jeg har sagt A vil jeg som gammel sportsmand selvfølgelig også sige B, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce