Annonce
Kultur

Årets landsby får penge til at fortælle om sin landsby-ånd

LandsbyLaboratoriet aktiverer byens foreninger og frivillige med kulturelle aktiviteter, og med den pose penge, Idom-Råsted Borgerforening har modtaget, bliver der mulighed for at inddrage laboratoriet, når landsbyen får besøg af landspolitikere i forbindelse med Madmødet. Pressebillede
Den tidligere vinder af Årets Landsby, Idom-Råsted, får nu en pose penge til at vise politikere og egne borgere, hvor stærkt et lokalsamfund er, hvis alle står sammen.

Idom-Råsted: Slagteriet i Holstebro var en af de regionale initiativtagere, der blev udvalgt til at modtage en pose penge fra Europæisk Gastronomiregion, der har uddelt støtte-kroner til nyskabende fødevareprojekter.

Et andet af de fem udvalgte projekter hører også hjemme i Holstebro Kommune.

Europæisk Gastronomiregions Mikropulje sender nemlig også 10.000 kroner af sted til Idom-Råsted Borgerforening, der har fået tildelt penge til en kombineret fremvisning af og fest for landsbyen.

Annonce

Det oplyser Europæisk Gastronomiregion i en pressemeddelelse.

I forbindelse med Madmødet 2021 er Idom-Råsted vært for en delegation af både lokale og nationale politikere, der skal se, hvordan mindre byer kan lykkes med at få et driftigt fællesskab omkring ikke bare foreningsliv, kultur og idræt, men også det lokale erhvervsliv.


Lokale fødevareproducenter og deres dyr bliver aktører i en total forestilling, hvor politikerne præsenteres for det unikke, som vi er kendt for: Smagsoplevelser hentet ud af virkeligheden.

Helle Niewald, koordinator i Idom-Råsted Borgerforening


Et projekt, de har held med i Idom-Råsted ved hjælp af borger-sammenslutningen "LandsbyLaboratoriet".

- Vi inddrager LandsbyLaboratoriet i større arrangementer. Med tildelingen får vi mulighed for også at inddrage det, når vi får besøg af landspolitikere i forbindelse med Madmødet, siger Helle Niewald, der er koordinator i Idom-Råsted Borgerforening.

Hun fortsætter:

- LandsbyLaboratoriet aktiverer byens foreninger og frivillige med kulturelle aktiviteter, der bliver en integreret del af Politiker-mødet i Idom-Råsted. Lokale fødevareproducenter og deres dyr bliver aktører i en total forestilling, hvor politikerne præsenteres for det unikke, som vi er kendt for: Smagsoplevelser hentet ud af virkeligheden.

Udover Idom-Råsted Borgerforening og Slagteriet har tre andre regionale projekter også fået tildelt penge.

De 50.000 kroner, der i alt er blevet uddelt, stammer fra Mikropuljen, der har til formål at støtte nyskabende oplevelser, samarbejder og koncepter for udvikling af lokalsamfund i regionen inden for gastronomi og kultur.

Projekterne er valgt ud på baggrund af deres potentiale til at bidrage til en bæredygtig udvikling i regionens by-og landområder - herunder at dyrke stærke identiteter, understøtte "det gode liv" og fremme stolthed i lokalområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce