Annonce
Struer

Åh nej, ikke igen: Hjem til kloakvand i hele huset

Dansk Industri- og Skadesservice var hurtige til at rykke ud, da Allan Bo og Louisa Poulsen for anden gang i løbet af bare fem år, fik kloakvand ud over hele underetagen af huset på Nørmarkvej under et skybrud. Foto: Frede Stengaard
Den var helt gal i 2016, og nu skete det igen. Under lørdagens skybrud fik beboerne på Nørmarkvej endnu engang kloakvand i huset.

Struer: Under lørdagens skybrud i Struer gik det helt galt i et villakvarter mellem Fakta på Bredgade og Hjermvej.

- Vi var utrygge ved, om det kunne ske igen, men forsyningsselskabet havde forsikret os, at fejlen var udbedret, og at vi skulle være sikret, fortæller Louisa Poulsen efter at have været udsat for akkurat det samme i 2016.

Dengang var Allan Bo og Louisa Poulsen på ferie, da deres hus blev oversvømmet af kloakvand under et skybrud.

Annonce

Denne gang var de på vej til en barnedåb på Sjælland.

Nabohjælp

Men på motorvejen ved Vejle blev de ringet op af naboerne hjemme i Struer, og inden de nåede hjem, var Dansk Industri- og Skadesservice allerede i gang.

- Vi har en nøgle liggende hos en af naboerne, hvor børnene kan hente den, hvis de glemmer deres egen. Så naboen kunne lukke dem ind, og de var også allerede gået i gang med at stable tingene op inde i stuen, så de ikke blev skadet af vandet, forklarede Louise Poulsen.

- Men skaderne på huset er de samme. Vi har været i kontakt med den tømrer, der stod for at udbedre skaderne i 2016, og han vurderer, at det er lige så slemt i dag, fortæller Allan Bo Poulsen, mens han fik dokumenteret, hvad der havde ligget af vand på gulvene sammen med de to medarbejdere fra Dansk Industri- og Skadesservice, der var ved at være færdige med at suge både vand og skidt op i hele huset.

Annonce

Vand til knæene

Helt så slemt stod det ikke til hos naboerne.

- Men der kom en smule op gennem afløbet inde i en brusekabine, fortæller Dorthe Lauritsen, som bor lige rundt om hjørnet på Fuglebakken, hvor hendes mand stod i vand til knæene ude på vejen, da det var værst.


Vi var utrygge ved, om det kunne ske igen, men forsyningsselskabet havde forsikret os, at fejlen var udbedret, og at vi skulle være sikret

Louisa Poulsen, Struer


Hos deres genbo kæmpede Ann Sørensen også en mere eller mindre håbløs kamp mod vandmasserne, da hun med en kost forsøgte at holde vandet væk fra husets indkørsel og ude af både garage og bryggers.

Ann Sørensen kæmpede mod vandmasserne på Fuglebakken. Foto: Frede Stengaard

- Vi tør jo næsten ikke tage væk, når vi får en vejrudsigt, der lover regn og måske skybrud over Struer. Vi går i total beredskab og ved bare, at det kan gå galt, fortalte hun, da det værste var overstået.

Annonce

Noget må der ske

Nu efterlyser alle naboerne på hjørnet af Nørmarkvej og Fuglebakken en løsning.

Området er kloaksepareret.

- Der er ikke mere, vi selv kan gøre, forklarer Allan Bo Poulsen, og efter at Allan Bo og Louisa Poulsen havde haft kloakvand i huset i 2016, fandt Struer Energi en fejl på kloaknettet og forklarede, at den var udbedret.

- Nu må vi se på det igen. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at undgå en gentagelse, siger direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen, uden at have løsningen klar, og politisk er der også opbakning til at få undersøgt, hvordan beboerne kan få hjælp.

- Efter at have set, hvad der skete i weekenden, kan der ikke være tvivl om, at vi kan gøre det bedre end i dag, vurderer næstformanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, John Christoffersen (S), uden at kunne udstede garantier for, at det aldrig vil ske igen.

- Det, vi ser i weekenden, er jo desværre også et eksempel på, at det bliver svært. Vi ser det jo overalt. Vejret bliver værre og mere voldsomt i hele verden. Bare se, hvad der skete i Tyskland, siger John Christoffersen.

- Men noget skal der ske, forsikrer han.

- Det må være Struer Energi, der skal komme med et udspil, og politisk må vi så tage stilling til, hvad der skal investeres i en løsning. I første omgang i teknik-, miljø- og klimaudvalget og i sidste ende i byrådet, siger han.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce