x
Annonce
Holstebro

Åbner op for corona-test af udvalgte medarbejdere: 150 om dagen får tilbuddet

- Vi går naturligvis efter snarest muligt at kunne leve op til regeringens strategi om at teste sundhedspersonale med lette symptomer. Men med en kapacitet på cirka 150 daglige prøver er det nødvendigt at prioritere prøver til de medarbejdere, som er mest kritiske i forhold til sundhedsvæsenet, siger koncerndirektør i region Midtjylland, Ole Thomsen. .Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
Region Midtjylland kan lempe midlertidigt stop og hver dag teste omkring 150 sundhedsansatte.

Nordvestjylland: Efter at Region Midtjylland den 20. marts indførte et midlertidigt stop for testning af sundhedsansatte for Covid-19, corona, af hensyn til at friholde kapacitetten til patienter, åbner regionen nu op for, at dele af personalet alligevel kan blive testet.

- Der har nu vist sig at være en mindre restkapacitet, som gør det muligt at teste omkring 150 personer dagligt. Det sker ved at fylde op med medarbejder-prøver, hver gang der køres en test. For at undgå at restkapaciteten går til spilde kan Region Midtjylland gennemføre et mindre antal tests, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Derfor får hospitaler, psykiatri- og socialområdet samt almen praksis nu mulighed for at kunne få testet en mindre gruppe medarbejdere for Covid-19 – på trods af den aktuelle mangel på testkapacitet.

Prøverne bliver reserveret personale med kritiske funktioner i sundhedsvæsenet, oplyser regionen.

- Vi går naturligvis efter snarest muligt at kunne leve op til regeringens strategi om at teste sundhedspersonale med lette symptomer. Men med en kapacitet på cirka 150 daglige prøver er det nødvendigt at prioritere prøver til de medarbejdere, som er mest kritiske i forhold til sundhedsvæsenet, siger Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

På hospitalerne gælder det eksempelvis personale på intensivafdelinger og kræftafdelinger. I almen praksis kan kritiske funktioner være, hvis store områder eller øsamfund risikerer væsentlig forringet lægebetjening. Læger i almen praksis skal gå via deres praksiskoordinator med ønske om test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce