Vinderup-fabrik er for alvor kommet ud af krisen

Administrerende direktør Per Susgaard er glad og tilfreds med at virksomheden nu er ude af flere års krise. Foto: Jan Briks

Vinderup-fabrik er for alvor kommet ud af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De syv magre år er fortid på møbelfabrikken Fumac i Vinderup.

Vinderup: Maskinerne kører igen på fuld tryk på Fumac efter syv magre år fra 2008 til 2015.

I den periode tabte fabrikken 61,9 millioner kroner - svarende til 8-9 millioner i underskud årligt. Sidste år begyndte de første forsigtige positive takter at melde sig på fabriksgulvet. Overskuddet på bundlinjen hed 2,1 millioner kroner.

I år fortsætter det gyldne savsmuld sin himmelflugt. Virksomheden kommer ud af 2017 med et resultat på 4,1 millioner og en omsætning på langt over 100 millioner.

- Vi har de seneste år udvidet vores forretningsområder og har fundet nogle kunder, som passer til vores produktion, siger administrerende direktør Per Susgaard om opskriften de sorte tal i regnskabet.

Virksomheden, som hidtil har satset på erhvervsmøbler, begyndte i efteråret 2014 at producere møbler til home-segmentet. Og seneste år udvidede man forretningen med OEM-produktion. I mellemtiden har også det norske marked fået smag for fabrikkens møbler til erhverv, der er vækstet 51 procent over de seneste år.

- Det fortsætter med at vækste i 2018, siger Per Susgaard, der med den nye strategi har spredt fabrikkens fokus fra et til tre områder. Men det har en hård kamp frem:

- Man kan sammenligne det med en maraton. Vi har trænet, mødt muren i flere år. Nu går vi efter ironman'en med tre discipliner og vi har fundet formen igen, siger han og tilføjer:

- Nogle vil måske synes, at vi spreder os for meget, men vi har oplevet en masser synergier, der kommer såvel kunderne som os selv til gode, siger han.

Vinderup-fabrik er for alvor kommet ud af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce