Trods førsteplads og storsejr i Skjern: TTH mangler stadig at finde femte og sjette gear

I de første fem minutter dikterede Skjern kampens rytme, men herefter var det med TTH i førersædet. Foto: Jørgen Kirk

Trods førsteplads og storsejr i Skjern: TTH mangler stadig at finde femte og sjette gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TTH Holstebro viste sig som dårlige gæster og udspillede et amputeret hjemmehold, da Patrick Westerholms drenge onsdag aften var på besøg hos rivalerne fra Skjern. Men vi har slet ikke set det bedste endnu, selvom TTH har vundet seks ud af seks kampe og ligger på ligaens førsteplads.

Skjern: Det vil være urimeligt at kritisere TTH Holstebro efter en overbevisende sejr på udebane over Skjern Håndbold. Når man vinder med syv mål i fjendens hule, fortjener det et anerkendende klap på skulderen.

Især når sejren samtidigt var den sjette af lige så mange mulige i denne sæson, der indtil videre har budt på en Super Cup-sejr, videre avancement i pokalturneringen og en foreløbig førsteplads i ligaen. TTH Holstebro har fået en regulær drømmestart på sæsonen.

Men det vil også være blåøjet at tro, at alt derfor er fryd og gammen. Det behøver man ikke være nogen stor håndboldanalytiker for at kunne se. Forsvar, målmandsspil og kontrafasen ser glimrende ud, men holdet har fortsat ikke leveret en helstøbt kamp. Noget som cheftræner Patrick Westerholm også har observeret.

- Drengene skal være stolte og glade, men det var ikke nogen prangende kamp af os. Igen har vi udfald i vores spil, ligesom vi stadig ikke har fået styr på vores etablerede angrebsspil. Vi har slet ikke ramt vores topniveau endnu, konstaterer Patrick Westerholm.

Kampen i tal
Skjern Håndbold - TTH Holstebro 30-37 (12-17)Håndboldligaen, herrer

Stillinger undervejs: 4-1, 4-5, 5-10, 7-12, 9-15, 12-17, 15-19, 19-24, 21-27, 25-30, 30-37.

Mål, Skjern: Anders Eggert 10, Jan Grebenc 5, Christoffer Cichosz 4, Jesper Konradsson 3, Eivind Tangen 3, Jonathan Stenbäcken 1, Björgvin Pall Gustavsson 1, Bjarte Myrhol 1, Bjarke Christensen 1, Sebastian Augustinussen 1.

Mål, TTH: Magnus Bramming 8, Lars Mousing 6, Peter Balling 5, Jac Karlsson 3, Viktor Östlund 3, Kasper Emil Kildelund 3, Jonas Porup 3, Simon Gade 2, Vignir Svarvarsson 2, Kay Evert Smits 2.

Udvisninger: Skjern 3, TTH 5.

Tilskuere: 2641 i Skjern Bank Arena.
Skjerns anfører Bjarte Myrhol havde mere end svært ved at skjule frustrationerne i en kamp, hvor TTH i perioder ydmygede hjemmeholdet. Foto.Jørgen Kirk
Skjerns anfører Bjarte Myrhol havde mere end svært ved at skjule frustrationerne i en kamp, hvor TTH i perioder ydmygede hjemmeholdet. Foto.Jørgen Kirk

Amputeret modstander

Det giver panderynker hos den finske cheftræner, at man fortsat mangler at finde både femte og sjette gear, selvom resultaterne har flasket sig. Og det frustrerer, at TTH i flere af kampene har lagt ud i regulært bakgear og skulle bruge de første fem-ti minutter på at finde fodfæste.

Og så skal man også kigge lidt på, hvordan sejrene er kommet i hus. Ribe-Esbjerg har i to omgange kapituleret og gav TTH gode arbejdsvilkår, Nordsjælland blev først slået i kampens døende sekunder, og onsdag aften mødte man ikke et Skjern-hold i noget nær stærkeste opstilling. De to tidligere landsholdsspillere Kasper Søndergaard og Thomas Mogensen sad fortsat ude med skader, mens naboernes stærke målmand Emil Nielsen var i et trafikuheld på vej til kampen og for rystet til at kunne spille.

- Vi skal bare huske, at Skjern stillede med et amputeret hold i dag. Med de spillere, de manglede, ville jeg være skuffet, hvis vi ikke var kommet herfra med point, siger Patrick Westerholm.

Godt eller skidt?

Jonas Porup bliver aldrig træt af at slå Skjern og kunne da også bagefter gå rundt med et smil på ansigtet og give high five til de medrejsende TTH-fans. Men han ser de samme udfordringer som sin træner.

- Resultatmæssigt er det gået godt, men vi har ikke ramt vores topniveau og har nok at arbejde med endnu. Det positive er, at vi derfor kan blive endnu bedre, men det kan også blive negativt, hvis vi ikke bliver i stand til at ramme vores topniveau, for det får vi brug for, siger Jonas Porup.

Han glæder sig dog over, at holdet har medvind og er i gang med at få lagt en rigtig solid bund at arbejde videre ud fra.

- Skjern ude er to bonuspoint, og statistisk set er sejren i Nordsjælland det samme, når man tænker på, hvor svært vi har haft det mod dem. Det er point, vi kan blive rigtigt glade for, når det hele skal gøres op til næste år, forklarer Jonas Porup.

Trods førsteplads og storsejr i Skjern: TTH mangler stadig at finde femte og sjette gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce