LIVE: TTH tyvstarter sæsonen

Vignir Svavarsson blev den store helt i pokalsemifinalen for et halvt år siden, men i aften er han ude med en fiberskade. Arkivfoto: Scanpix

LIVE: TTH tyvstarter sæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er rigtig meget på spil for TTH Holstebros herrer i aftenens pokalkamp på udebane mod storsatsende Ribe-Esbjerg, der går efter revanche for nederlaget i pokalsemifinalen for et halvt år siden. Vi liveopdaterer fra klokken 19 (livebloggen findes i bunden af artiklen).

Ribe: Igen i år tyvstarter pokalturneringen den nye håndboldsæson.

I flere sæsoner har der været tale om en modstander fra den lavere og blødere ende af håndbold-hierarkiet. Men det er helt anderledes i aften, når TTH Holstebro kæmper mod Ribe-Esbjerg om en plads i kvartfinalen senere på efteråret.

Læg dertil at TTH Holstebro er forsvarende pokalvinder fra de glade dage i Gråkjær Arena i februar. Ved den lejlighed var det desuden Ribe-Esbjerg, der blev besejret i semifinalen på et mål af Vignir Svavarsson i de absolut sidste sekunder.

Et nyt stort slag er med meget stor sandsynlighed på vej i aften. Begge mandskaber har kampen meget højt på prioriteringslisten.

Cheftræner hos TTH Holstebro, Patrick Westerholm, er ikke i tvivl om, at opgøret i Ribe-Frtidscenter er vigtigere end Super Cup-kampen mod Skjern på søndag.

- Det er klart kampen mod Ribe-Esbjerg. I sidste ende er der en Europa Cup-plads på spil. Det er er der ikke på søndag. Det er kun en træningskamp, siger den finske Holstebro-træner.

I Ribe-Esbjerg-lejren er betydningen af opgøret heller ikke til at misforstå. Det vindende hold er kun en enkelt kamp fra at kunne booke billet til Final Four til februar.

I weekenden foretog sydjyderne det usædvanlige træk, at de meldte afbud til to træningskampe, da de mente, at der var for mange skader i truppen, selv om den ambitiøse klub har ikke mindre end 22 spillere på kontrakt.

- Jeg havde planlagt at skulle se dem i weekenden, men det kunne ikke lade sig gøre. Jeg vil gerne være så godt forberedt som muligt. Det irriterer mig, men vi må justere undervejs i kampen, siger Patrick Westerholm.

Jeg ser Ribe-Esbjerg som favoritter. Vi skal op mod et klassemandskab, der råder over en meget stærk trup. Men det betyder ikke, at vi ikke tror på sejren.
Patrick Westerholm om aftenens kamp.

Ribe er favoritter

Det store spørgsmålstegn ved Ribe-Esbjerg før denne sæson er, hvor godt holdet er i starten af sæsonen efter en markant udskiftning på holdet. Ny træner er Lars Walther, der kommer med masser af erfaring fra en række store europæiske klubber. Ribe-Esbjerg er rykket helt frem i toppen over klubber, der bruger flest lønkroner på spillere.

Til den nye sæson har klubben blandt andet hentet den meget rutinerede målmand Søren Rasmussen i Bjerringbro-Silkeborg. Og i sidste uge blev en endnu mere rutineret keeper i skikkelse af Søren Haagen også hentet tilbage til klubben.

Den sydjyske klub har dog også sagt farvel til den største profil, da landsholdsspilleren Jacob Holm er solgt til Füchse Berlin.

- Jeg ser Ribe-Esbjerg som favoritter. Vi skal op mod et klassemandskab, der råder over en meget stærk trup. Men det betyder ikke, at vi ikke tror på sejren, siger Patrick Westerholm, der konkluderer, at træningskampene har været en lidt blandet omgang.

- Vi spiller rigtig godt i perioder for at falde i den næste. Det har været kendetegnende for holdet i store perioder, hvor jeg har trænet holdet. Det er en af vores udfordringer, siger TTH-træneren.

Til aftenens kamp må han undvære Vignir Svavarsson, der er ude med en fiberskade. Den unge afløser på højrefløjen, Jeppe Hauskov, er også ude i længere tid. Han forventes klar igen til november.

Til gengæld er der debut til hollandske Kay Smits og keeper Sebastian Frandsen. Flere af de nye unge kan også komme i spil i den vitale kamp, der tyvstarter den nye sæson.

LIVE (kampstart kl. 19)

LIVE: TTH tyvstarter sæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce