Balling skamroses efter "sit livs kamp"

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Balling skamroses efter "sit livs kamp"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TTH Holstebros Peter Balling gjorde en fornem EM-debut og var manden alle talte om, efter Danmarks sejr over Spanien. Med otte mål og to assist bragede TTH'eren ind i turneringen og bliver efterfølgende rost i både ind- og udland.

Varadzin: Det kan godt være, at TTH Holstebros Peter Balling måtte se EMs to første kampe fra tilskuerpladserne og generelt ikke var blevet spået mange minutter ved EM af hverken håndboldeksperter eller menigmand.

Men højrebacken fra TTH Holstebro og landstræner Nikolaj Jacobsen ville det anerledes, hvilket Spanien i den grad fik at mærke, da Danmark onsdag aften vandt 25-22. Balling blev skrevet på holdkortet, gik direkte ind i startopstilling og herefter så han sig ikke tilbage. Med otte mål og to assist var Balling således kampens bedste spiller - i øvrigt tæt efterfulgt at en anden nordvestjyde, Jannick Green fra Lemvig, der hos mange eksperter får næsthøjest karakterer efter kampen.

- Det er fedt og dejligt. Det var det, jeg havde håbet på. Man må sige, at det var den største kamp i karrieren. Det betyder rigtig meget. Deres forsvar passer godt til mig, og jeg kunne udnytte min fart, siger Peter Balling til TV 2 SPORT.

Topkarakterer og rosende ord

- Fra tilskuerpladserne til banen med sådan en præstation. Det var ganske forrygende og godt set af Nikolaj Jacobsen. Med ham fik Danmark den bredde med, som vi savnede mod Tjekkiet. Det hele lykkedes for ham. Han scorer otte mål på tolv skud, og har også to assists. Når vi ser på den her kamps betydning, var det intet mindre end fantastisk. Han satte ikke en fod forkert. Han ramte den lige i rumpetten. Tillykke med det, Peter Balling, skriver TV2 Sportens håndboldekspert Bent Nyegaard og giver Balling karakteren 6 (ud af 6 mulige).

Også hos DR Sporten scorer Balling topkarakteren, denne gang på 12-skalaen, hvor Balling fra Salling naturligvis belønnes med 12-tallet.

- Fortjent kåret til kampens spiller. Sikke da en kamp for den danske højreback, der gennem hele opgøret var utroligt farlig i mand-mand-duellerne og i skuddet tæt på mål. Imponerende otte mål blev det til, og man må virkelig tage hatten af for en mand, der sad på tribunen i de to første kampe, skriver Lars Krogh Jeppesen, der er ekspert for DR Sporten.

Også BT giver Balling 12 for indsatsen mod Spanien.

- Hvorfor spiller han først nu?? Kæft, en aften for TTH-profilen, der bidrog med masser af tempo og otte kanonscoringer, skriver BTs bedømmer.

Spanske roser

Heller ikke i det spanske kunne man komme udenom, at lige netop Balling var helt ekstraordinær i den danske sejr.

- Balling, der blev indskrevet i dag, var et ægte mareridt for 'Hispanos', der ikke kunne løse hans kraftfulde skud, skriver sportsavisen Marca i dens reportage fra kampen.

Også den spanske forsvarsgeneral Viran Morros måtte rose Balling, selvom han ikke vil give Ekstra Bladet ret i, at spanierne var uforberedte på Balling.

- Jeg vil ikke sige så meget om ham andet, end at vi udmærket kendte ham på forhånd. Vi vidste, han blev skrevet ind på holdet, og jo... Han overraskede os faktisk, men han ER en god spiller, og det vidste vi før kampen. Så det er ikke sådan, at han kom som et chok, siger Viran Morros til Ekstra Bladet.

Balling skamroses efter "sit livs kamp"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce