Ministerbesøg giver anerkendelse og opmærksomhed

Finansminster Kristian Jensen på besøg i kuben, hvor lydspecialister fra hele verden nu får mulighed for at teste deres produkter, hvis de etablerer sig med en afdeling i det nye Sound Hub Denmark i Struer. Foto: Morten Stricker

Ministerbesøg giver anerkendelse og opmærksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansminster Kristian Jensen (V) fik et indblik i, hvordan Struer kan udvikle sig til globalt center for virksomheder med speciale i lyd og akustik.

Struer: Finansminister Kristian Jensen (V) var mandag middag på besøg i Struer, hvor han blandt andet var inviteret på virksomhedsbesøg for at høre mere om det nye Sound Hub Denmark, som er etableret i Bang & Olufsens tidligere fabrik 1 ved den oprindelige hovedbygning på Peter Bangs Vej.

Direktøren for det nye Sound Hub i Struer, Peter Petersen, var vært, og Kristian Jensen fik blandt andet mulighed for at komme indenfor i kuben, hvor B&O var i gang med en højttalertest.

Her kunne Peter Petersen forklare, at det blandt andet er fri adgang til netop Bang & Olufsens testfaciliteter, der skal få både danske og internationale virksomheder til at søge mod Struer for at etablere sig i det nye Sound Hub.

Kristian Jensen måtte så bare undre sig over, hvad det var, der gjorde testfaciliteterne i kuben så specielle.

- Jeg havde forventet at komme ind i nogle højteknologiske omgivelser, og så virker det jo egentlig bare som et betonhul i jorden med rå rockwool på den ene væg og lecablokke på den anden, konstaterede han.

- Men altså ikke et hvilket som helst hul i jorden, forsikrede Peter Petersen og fortalte, at der kun findes cirka 100 tilsvarende testfaciliteter i hele verden, og at to af dem findes i Danmark.

- Danmark er førende på netop akustik og lyd, og det er den position, vi gerne vil bevare og udbygge i det nye Sound Hub, og så er det helt naturligt, at vi gør det i netop Struer, forklarede han.

- Vi har allerede et par af de førende globale virksomheder i byen, og så har vi et stort netværk af underleverandører, som måske ikke er så kendte, men de er et vigtigt element i hele det fundament, som gør, at vi har noget at byde på i Struer, som ikke findes nogen andre steder i verden, fortalte han.

Jeg havde forventet at komme ind i nogle højteknologiske omgivelser, og så virker det jo egentlig bare som et betonhul i jorden med rå rockwool på den ene væg og lecablokke på den anden.
Finansminister Kristian Jensen (V)

Anerkendelse og opmærksomhed

Finansminister Kristian Jensen lyttede, og efter en rundvisning, som også førte ham ind i det allerhelligste hos Harman Lifestyle Division, hvor de blandt andet er fuld gang med at forme lyden i både nutidens og fremtidens biler, var han imponeret over alt det, Struer-virksomhederne kan bidrage med til hele den danske økonomi.

Dette var så også det egentlige udbytte af dagen for både direktøren for det nye Sound Hub, Peter Petersen, og direktøren for Harman Lifestyle Division, som er ejet af den koreanske elektronikgigant, Samsung.

- Opmærksomheden og den anerkendelse, der ligger i at få besøg af landets finansminister, har helt sikkert stor betydning for hele projektet, fortæller Peter Petersen, og hos Harman kan det også give lidt ekstra opmærksomhed internt i den globale koncern.

Ministerbesøg giver anerkendelse og opmærksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce