Tre drenge fængslet for både overfald og røverier i Struer

En 17-årig og to 15-årige drenge blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i to unger ved Retten i Holstebro. Arkivfoto

Tre drenge fængslet for både overfald og røverier i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

54-årig kvinde væltet af sin scooter og slået med jernstang, da hun nægtede at udlevere sin mobiltelefon.

Struer: En 17-årig og to 15-årige drenge blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i to uger og sendt til hver deres sikrede ungdomsfængsel efter et næsten to timer langt grundlovsforhør ved retten i Holstebro.

En af de 15-årige blev anholdt i anlægget i Struer klokkken 04.55 tirsdag morgen, og de to andre blev anholdt på Cirkle K tanken på Holstebrovej klokken 05.20.

Alt sammen efter et længere raid i Struer, hvor de blandt andet væltede en 54-årig kvinde af en scooter i lyskrydset mellem Ringgade og Søndergade og slog ud efter hende med en jernstang, så visiret på hendes hjelm blev slået af, da hun nægtede at udlevere sin mobiltelefon, da de tre unge drenge stjal hendes scooter.

- Vi havde været en tur i Skive og kom med toget til Struer ved 23-tiden, for at finde en scooter, vi kunne stjæle. Vi fandt ikke nogen i Skive, forklarede en af de 15-årige, som bor i Vinderup.

Men han har tidligere været placeret på et opholdsted ved Vilsund. Det var der de tre drenge oprindeligt fandt sammen.

 

 
 

Nægtede alt

Undervejs i grundlovsforhøret kom det frem, at de fandt den første i nærheden af stationen, og da klokken blev fire tirsdag morgen stødte de på den 54-årige kvinde, som netop havde fået fri fra sit arbejde for Arriva.

Hun var på vej hjem, og den 15-årige fra Vinderup erkendte, at han havde været med til at overfalde hende, sammen med de to andre.

Den 17 nægtede alt og forklarede, at han var taget med toget til Struer for at tænke over tingene, og at han havde tilbragt tre-fire timer på stationen, og at han havde mødt de to andre helt tilfældigt, da han gik en tur ud til McDonalds og ud på tanken for at købe cigaretter.

Den anden af de tre drenge på kun 15 år erkendte delvist at han havde været med på hele turen, som også bragte dem ud på Holstebrovej, hvor de bankede på et helt tilfældigt sted klokken tre om natten for at få udleveret nøglerne til beboernes bil.

En af de 15-årige hævdede, at de bare havde spurgt efter et glas vand.

Politiet betragter det som et forsøg på hjemmerøveri, og anklageren kunne under grundlovsforhøret oplyse, at de tre drenge havde forsøgt at forhindre manden i huset i at lukke døren, og at de inden, manden dukkede op, havde bedt om at få nøglerne til bilen udleveret af kvinden i huset, som var stået først op, da hun hørte det banke på døren i den tro, at der nogen, der ville bede om hjælp.

 

Ramt af jernrør

Endelig står de tre drenge anklaget for at have jagtet en 53-årig mand rundt i hele byen, efter at de forsøgte at stjæle hans scooter på Circle K tanken.

- Han sagde, vi skulle slåes ihjel, lød begrundelsen fra en af de 15-årige.

Politiet oplyser, at den 53-årige havde henvendt sig til de tre drenge, da han så, at de var i færd med at stjæle hans scooter, og i følge hans egen forklaring, havde han bare oplyst de tre drenge om, at de var en rigtig dårlig ide, de havde gang i.

Resultatet var i alle tilfælde en jagt med den 53-årige forrest og de tre drenge fordelt på de to stjålne scootere ned ad Holstebrovej og videre ind ad Smedegade, hvor den 53-årige slap væk.

Men på Ringgade gik det galt igen, og ifølge politiets forklaringer, blev den 53-åriges scooter flere gang ramt af slag med et jernrør, inden politiet dukkede op og fik de tre drenge anholdt.

Politiet har nu i første omgang to uger til at få afhørt de tre drenge igen og få sagen gjort klar til endelig afgørelse i retten, hvor de så bliver op til en dommer at beslutte, hvad der skal ske.

Indtil da bliver de holdt hver for sig, så de ikke kan afstemme deres forklaringer.

 

Tre drenge fængslet for både overfald og røverier i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce