Efterskole-elever dømt for mishandling af kammerat

Fire tidligere efterskoleelever fra Fenskær Efterskole i Nørre Nissum dømt for grov vold og ulovlig tvang mod en femte elev.
Foto: Johan Gadegaard

Efterskole-elever dømt for mishandling af kammerat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire tidligere efterskoleelever bliver afkrævet 100.000 kroner i erstatning for systematisk mishandling og mobning af kammerat gennem et halvt år.

En nu 17-årig tidligere efterskoleelev fra Harlev ved Århus fik torsdag lidt oprejsning ved retten i Holstebro.

Her blev fire plageånder fra hans tidligere efterskole i Nørre Nissum dømt for det, som anklager Phillip Møller betegnede som systematisk og sadistisk mobning af værste skuffe.

Grusom voldssag: Elever ydmygede kammerat seksuelt

Gennem et halvt år gjorde de den dengang 15-årige drengs liv på skolen til et sandt rædselskabinet af ydmygelser.

De holdt blandt andet hans hoved ned i et toilet fyldt med urin og tapede ham i ansigtet med gaffatape, som de morede med at hive af.

De bandt ham, slog ham, sparkede ham i skridt kulminerende med, at det udviklede sig til deciderede seksuelle overgreb, hvor to af hans plageånder opsøgte ham på hans værelse om aftnen, hvor de kørte deres tissemænd rundt i hans ansigt.

»De truede med, at jeg fik tæsk, hvis jeg sagde noget,« fortalte det nu 17-årige offer i retten.

»Og jeg var på en eller anden måde bange for, at lærerne ikke ville tro mig,« fortalte han under den to timer lange afhøring, hvor han var tvunget til at genfortælle, hvordan han også blev ydmyget med, at flere af de dømte gentagne gange havde moret sig med at stikke et tandbørsteetui op i numsen på ham - hvis de da ikke valgte at tømme en deodorant op i hans endetarm.

Hørte aldrig fra skolen

Da den 17-årige drengs far skulle afgive forklaring, var han så berørt, at han brød sammen i gråd.

Med tårerne trillende ned af kinderne forklarede han, hvordan forældrene ikke havde anet, at det stod så skidt til med deres søn på efterskolen.

Forstander: Så omfang af slem mishandling for sent

»Det er rystende at det kan stå på så lang tid, og at vi ikke selv har opdaget noget.« »Vi hørte en enkelt gang fra skolen om, at der var nogle småproblemer, men aldrig noget i den stil.«

Det var først efter deres søn sammen med en værelseskammerat fra skolen brød tavsheden, at de gruopvækkende ydmygelser kom til forældrenes kendskab.

Og da skolen ikke selv tog initiativ til at melde det til politiet, så gjorde forældrene det.

Ingen øvre grænse

De fire drenge får først strafudmålingen om 14 dage, da der stadig mangler at blive hentet diverse erklæringer om drengene fra deres hjemkommuner.

Det 17-årige offer kræver samtidig 100.000 kroner i erstatning af sine plageånder.

»Det er svært at sætte en endelig pris på, og rettens formand skal på ingen måde føle sig bundet af de 100.000 kroner som en øvre grænse,« lød det fra den 17-åriges bistandsadvokat.

De fire dømte, der alle nægtede sig skyldige, blev afhørt onsdag, hvor de betegnede det, som foregik på efterskolen, som gensidigt drilleri.

»Vi mobbede ham lidt, og han mobbede os tilbage,« fortalte den ene af de to hovedmænd bag ydmygelserne, en nu 17-årige dreng fra Bølling ved Skjern.

Efterskole-elever dømt for mishandling af kammerat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce