Højt til loftet og store armbevægelser.


Højt til loftet og store armbevægelser.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Selvstændig Helle Manicus
Helle Manicus
Klumme. 

Der sker noget med verden når jeg kører nord på over Oddesundbroen. Der bliver højere til himmelen og lyset bliver ganske særligt. Lyst. Blåt. Mættet af vand og himmel. Forskelligt fra dag til dag. Fortsætter jeg længere op over Thyholm, hele tiden med Nissum Bredning på bagbords side, og Thyborøn og Harboøre i horisonten som de sidste bastioner før England, så kan jeg ikke andet end at blive taknemmelig for at få lov til at være med om bord. Store problemer bliver til små problemer, og jeg kan ikke engang hidse mig op over P1 Debat. Jeg siger ikke, at der ikke er dejligt i Ulfborg, jeg siger bare at Thyholm og omegn er the shit. Udkant når det er smukkest.

Og jeg er ikke den eneste der lader mig begejstre, se bare her:

Kom med til konferencen 'På forkant med Udkanten', hvor vi præsenterer forbrugerstudiet om 'udkantsdanskerne'. Afholdes i både Aarhus og København.

Jeg læste videre og kunne se at man til konferencerne blandt andet kunne få svar på:

Hvordan skal du kommunikere til forkantsdanskerne for at være relevant og i øjenhøjde?

og høre lidt om baggrunden for forbrugerstudiet:

'I dag er der 20% flere børnefamilier, der flytter fra Aarhus, Odense og København, end der flytter til. Familierne flytter fra byens stress og jag og ud mod steder med mere luft, hvor drømmen om en fornuftig worklife-balance har bedre vilkår' og 'I dag flytter flere ressourcestærke danskere til .... Det er derfor tid til at kaste et nyt lys på yderområderne af Danmark og dets kommercielle potentiale'.

Og andre skrev om studiet:

'Og fra nu af ændrer vi ordet til ForkantsDanmark, for måske er de ikke så isolerede og bagude, som vi bilder os ind'.

Har I bildt Jer det ind? At vi var bagude? Det er vi ikke. Ordet ForkantsDanmark har vi fx brugt i mange år. Og ved I hvad? I kommer bare med alle Jeres ressourcer. Ingen grund til at sidde derinde i de store byer og tale om os. Det ville være meget bedre hvis I kiggede forbi og talte MED os om det I HAR fundet ud af ved at spørge 2000 af os. Vi er rigtig gode til at kommunikere i øjenhøjde (vi plejer bare at bukke os lidt ned) og vi mestrer det danske sprog til en vis grad også. Når det kommer til det kommercielle potentiale, så er der faktisk slet ingen grænser, vi er MEGA gode til at drive virksomheder her i udkanten og I kan sagtens lære en masse af os.

Men INDEN I bestemmer Jer for at rykke teltpælene op og flytte herud så er der lige nogle enkelte ting I lige skal være forberedt på: Her kører ikke metro eller letbane hvert andet minut, I kan dog være heldige at fange en bus cirka hver 6 time, nogle steder. Hurtigt internet, knivskarpt TV og telefoni kan vi kun love Jer i nogle udvalgte områder (tag fx et kig på Mors hvor det er målet at alle skal have fibernet senest i 2020). Når det kommer til mobildækningen, så skal I bare være skarpe på hvilket bøgetræ I vil klatre op i når I ringer, så fungerer det glimrende. Her er langt til apoteker med A-vagttjeneste, faktisk er der slet ingen. Her er meget langt til sygehuset for rigtig mange. Her er ret langt til posthuset. Vores aviser og reklamer bliver leveret i plastikposer på nærmeste hovedvej, gerne i modsatte spor. Vi har ikke Døgn-Netto og Starbucks.

Kære Jer. Vi deler gerne vores rigelige plads, vores helt særlige lys og vores friske luft med Jer. Men slap lige af med de store armbevægelser der. I er velkomne til at komme og bidrage til et Danmark i bedre balance, men vi skal altså ikke reddes.

Vi deler gerne vores rigelige plads, vores helt særlige lys og vores friske luft med Jer. I er velkomne til at komme og bidrage til et Danmark i bedre balance, men vi skal altså ikke reddes.

Højt til loftet og store armbevægelser.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce