Sådan får du succes i dit første job som nyuddannet


Sådan får du succes i dit første job som nyuddannet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dit første job er ikke bare vigtigt for din karriere og videre vej på arbejdsmarkedet, det er også vigtigt for din forståelse af arbejdslivet og din tilgang til hverdagen på en arbejdsplads.

Som nyuddannet er der mange spørgsmål, der trænger sig på. Hvilke forventninger er der til mig? Hvordan vil mine nye kolleger tage imod mig? Og hvordan kan jeg bedst bringe min viden i spil? Sådan får du succes i dit første job som nyuddannet.

 

1

Socialisér og netværk. Brug dine kolleger fagligt og socialt. At opnå succes på sin arbejdsplads handler ikke kun om faglige resultater, men i ligeså høj grad om at indgå i det kollegiale og sociale fællesskab og om at gøre andre gode. Brug den første tid på at lære dine kolleger at kende - og dan dig et overblik over arbejdsfordelingen. Det giver et positivt signal, hvis du hurtigt selv tager aktivt del i opgaverne og samarbejdet. Spis frokost med dine nye kolleger og deltag i sociale aktiviteter - det skaber gode relationer og giver dig en glad hverdag.

2

Få en mentor. Nogle arbejdspladser tilbyder en mentor, når du starter. Hvis ikke, så udse dig en mere erfaren medarbejder som din mentor. En mentor kan hjælpe dig til at navigere i organisationen, opbygge personlige relationer og give dig sparring på dine beslutninger, så du lærer at træffe de beslutninger, der kan bringe dig bedst muligt frem til dit mål.

3

Stil spørgsmål og brug dine kolleger. Der er mange indtryk og arbejdsgange på en ny arbejdsplads. Som nyansat vil du dagligt blive konfronteret med nye problemstillinger, opgaver eller kunderelationer, som du måske ikke føler dig helt klar til. Men fortvivl ikke. Det er en vigtig del af læringsprocessen at blive udfordret. Vær nysgerrig, ydmyg, klar til at stille spørgsmål og tage imod hjælp. Dine nye kolleger vil hellere end gerne hjælpe dig - det er både i din og deres interesse, at du får en god start.

4

Afstem forventninger og kommuniker tydeligt. Forventningsafstemning er afgørende for at få succes i dit nye job. Ved løbende at afstemme forventninger med din leder om din rolle, dit ansvar og dine egne ønsker til dit jobindhold sikrer du, at du forstår relevansen af dine opgaver og arbejder med det, der er vigtigst både for dig og din arbejdsgiver.

5

Bring din viden i spil. Som nyuddannet kan du tilbyde din arbejdsplads den nyeste viden om metoder, forskning og tendenser og ikke mindst et frisk syn på tingene. Vær ikke bleg for at dele ud af din viden og gør dine kvalifikationer synlige, så du i fremtiden kan inddrages i nye projekter og bruges som sparringspartner. Dit initiativ og dine gode ideer udvikler din arbejdsplads og er et godt grundlag for at komme stærkt fra start i dit første job. Du bør således tage dig mod til at udfordre gamle vaner.

Sådan får du succes i dit første job som nyuddannet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce