Litauisk mand begik indbrud i en stribe biler

En 32-årig mand fra Litauen er ved Retten i Viborg blevet fængslet i fire uger. Genrefoto.


Litauisk mand begik indbrud i en stribe biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 32-årig mand fra Litauen er ved Retten i Viborg blevet fængslet i fire uger.

En 32-årig mand fra Litauen er ved Retten i Viborg blevet fængslet i fire uger frem til den 4. juli, efter at han erkendte indbrud i en stribe biler i Viborg og Aulum natten til den 5. og 6. juni.

Den anholdte mente selv, at de tyvekoster, politiet fandt i et sommerhus ved Bording ved anholdelsen ved fem-tiden torsdag morgen, stammer fra seks til otte biler. Det vides med sikkerhed, at en del af tyvekosterne stammer fra tre biler på Sortmejsevej i Viborg, andre fra biler i Aulum.

Politiet har dog flere tyvekoster end biler at kæde dem sammen med, så det bliver en del af efterforskningen, inden manden får en dom senest den 4. juli.

Det var et anonymt tip, der fik politiet til at holde ekstra øje med litaueren. Især da oplysningerne i forbindelse med lejemålet af sommerhuset ikke passede sammen med dem, der var på manden i forbindelse med leje af en bil.

Manden blev derfor holdt under observation, kort efter at han flyttede ind i sommerhuset den 4. juni. Politiet vidste således, at manden havde været væk både natten til onsdag og natten til torsdag, og pudsigt nok kunne politiet finde tyvekoster fra tre biler på Sortmejsevej i Viborg.

På samme adresse blev der fra en VW Passat blandt andet stjålet et originalt navigationsanlæg til 20.000 kroner fra midterkonsollen, og fra en TDC-firmabil i form af en Citroën Jumper blev der stjålet dyrt måleudstyr og værktøj for mere end 70.000 kroner.

Litaueren lagde også vejen forbi naboen, hvor der i en ulåst Peugeot 5008 var let adgang til en Garmin-gps.

Den 32-årige mand indledte ellers med at nægte sig skyldig og kom med den forklaring, at han kom til Danmark for at søge arbejde.

Der gik dog ikke lang tid, inden han foretog en kovending. Han indledte nærmest hvert eneste svar med en lille pause og et træt suk, inden han forklarede sig.

Det var således hans kæreste, der havde bestilt sommerhuset på nettet, da hun havde et kreditkort, og det har han ikke. Bilen, han kørte i, var dog lejet i hans eget navn.

Inden dommeren besluttede at fængsle ham, hvilket han ikke protesterede imod, erklærede han sig meget, meget ked af det, han havde gjort. Da han har en fem måneder gammel datter, som han skal forsørge, ville han meget gerne have en hurtig afgørelse på sagen, så han kunne komme hjem.

Manden accepterede også, at politiet kunne ransage hans Iphone 5, da han ikke mente at have noget at skjule. Politiet er interesseret i, om telefonen kan afsløre, at litaueren var sendt af sted på bestilt arbejde.

Litauisk mand begik indbrud i en stribe biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce