Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Ny forpagter på Strandingsmuseum: - Kunne ikke se mig selv i det i starten

Det bliver i disse lokaler, at Michael Lundsgaard får sin restaurant hos strandingsmuseet. Han glæder sig over udsigten, og i den kommende tid vil han begynde at møblere stedet inden åbningen den 19. maj. Foto: Johan Gadegaard

Ny forpagter på Strandingsmuseum: - Kunne ikke se mig selv i det i starten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejdernes engagement overbeviste Michael Lundsgaard om, at han skulle være Strandingsmuseum St. Georges nye forpagter.

Michael Lundsgaard
48 år.Bosat i Bremdal ved Struer.

Bliver ny forpagter for restauranten på Strandingsmuseet St. George i Thorsminde.

Har siden den 1. november 2009 været - og er det fortsat - vært i Sevel Forsamlingsgård. 

Udlært kok på Tambohus Kro samt udlært som bager på Rådhusbageriet i Holstebro.

Har desuden arbejdet i flere restauranter og har tidligere været i en stilling som kantinebestyrer på Færch Plast i Holstebro, inden han ønskede at blive selvstændig.

Thorsminde: Da Michael Lundsgaard første gang så det ombyggede Strandingsmuseum St. George i Thorsminde, så han præcis det, som museet var.

- Det var et stort byggerod. Jeg kunne ikke se mig selv i det.

Han var blevet opfordret til at blive restaurantens nye forpagter, men det skulle han ikke nyde noget af - indtil han mødte folk som direktør for De Kulturhistoriske Museer, Ingeborg Svennevig, og afdelingsleder Helle Sigh. De kunne få ham til at se gennem byggerodet.

- Jeg snakkede med nogle af medarbejderne, og de mindede om folkene i Sevel, forstået på den måde at de er mega-engagerede og brænder fuldstændig for det, de har med at gøre, siger 48-årige Michael Lundsgaard.

Han er også forpagter på Sevel Forsamlingsgård. Et "også", fordi han valgte at sige ja til Thorsminde - med hustruens accept.

Lokalt reklamebureau skal gøre St. George klar

Noget for enhver pengepung

Siden de første besøg er strandingsmuseets bygninger nu så godt som færdige. Nu venter så "fyldet" - for nu at blive i den gastronomiske verden - og selv inden da er Michael Lundsgaard en forvandlet mand.

- Rammerne er helt fantastiske. Man bliver jo blæst bagover, siger han og understreger, at han så sandelig fortsætter i Sevel:

- De er glade for mig, og jeg for dem, så nu skal jeg have fundet én, der kan hjælpe mig i Sevel og føre stedet videre. Jeg skal selvfølgelig stadig indover for at hjælpe, men i starten skal jeg koncentrere mig om strandingsmuseet.

Michael Lundsgaard vil kaste sig ud i en a la carte-restaurant, selvom han endnu ikke har lagt sig 100 procent fast på menuen.

- Der skal, som jeg plejer at sige, være noget for enhver pengepung. Det skal ikke være over-fancy, men pænt og præsentabelt, og så skal det være en god oplevelse, hvad enten du er en tysk turist, en af de lokale eller kommer længere væk fra. Man skal kunne få noget godt at spise og have et godt udvalg, siger han.

Tankerne går inden åbningen den 19. maj på at følge museets åbningstider og så fornemme om interessen for fredags- eller lørdagsåbent. Én ting ligger dog fast, og det er, at Michael Lundsgaard ser restauranten med helt andre øjne i dag:

- Der er gode rammer til at skabe noget helt specielt.