Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Løst ansatte bliver faste: Fagforening glæder sig over andeslagteriets nye kurs

Over for Fødevarestyrelsen har Martin Daasbjerg forsikret, at andeslagteriet vil erstatte sine løst ansatte i produktionen med faste folk. Det kan også være med til at sikre bedre hygiejne og korrekt nedkøling. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard

Løst ansatte bliver faste: Fagforening glæder sig over andeslagteriets nye kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både fødevarekontrol og fagforening glæder sig over, at Martin Daasbjerg har besluttet at erstatte andeslagteriets løst ansatte medarbejdere med faste folk.

Det er ikke kun tekniske forhold som nedkølingen af ænderne, der nu bliver strammet op på på andeslagteriet i Struer.

Også den menneskelige faktor bliver der pillet ved, og det kan meget vel gå hen og blive til fordel for såvel medarbejdere som forbrugere.

»Det, vi har fået at vide, er, at slagteriet er gået væk fra vikarbureauer og løst ansatte til fastansatte,« siger Jens Dissing, der er kødkontrolchef i Fødevarestyrelsen.

Og det giver grund til optimisme bos både fødevarekontrollen og fagforeningen.

»Det, synes jeg, lyder rigtig godt,« siger Kurt Nielsen, næstformand i 3F Holstebro.

Han glæder sig samtidig over den betingede godkendelse, som Fødevarestyrelsen har givet slagteriet.

»Det er godt, at de har fundet ud af, hvad der har været galt, så de kan komme i gang igen. Vi har behov for de arbejdspladser i vores område,« siger Kurt Nielsen.

Stort fremskridt

Kurt Nielsen beskriver det som et stort fremskridt, hvis andeslagteriet begynder at fastansætte folk i stedet for at tilbyde tidsbegrænsede og ofte ganske korte kontrakter, sådan som det har været tilfældet hidtil.

Samtidig kommer meldingen lidt bag på ham, eftersom han havde indtryk af, at produktionen på slagteriet ville være ekstremt sæsonbetonet.

»Hvad så i de perioder, hvor der ikke er noget at lave? Vil de så fyre folkene?« siger Kurt Nielsen med henvisning til, at slagteriets ejer, Martin Daasbjerg, tidligere har beskrevet eksempelvis januar som en måned, hvor der ikke bliver slagtet ænder.

»Jeg har ikke hørt, at vi skulle have nogen medlemmer på slagteriet i øjeblikket,« siger Kurt Nielsen, som tilføjer, at man kan håbe, at slagteriet vil kunne finde andre opgaver til sin folk i de måneder, hvor slagtningerne traditionelt ligger stille.

»Det ville selvfølgelig være positivt, hvis de så havde noget andet at lave i den periode, så slagteriet kan beholde medarbejderne,« siger Kurt Nielsen.

Håb om overenskomst

Det er Kurt Nielsen, som har ansvaret for fagforeningens medlemmer på andeslagteriet, og det skyldes blandt andet, at der ikke er skrevet overenskomst.

Men også her håber Kurt Nielsen, at der kan været en positiv udvikling på vej, efter at Martin Daasbjerg i først omgang havde meldt ud, at han ikke var interesseret i at indgå en overenskomst.

»Hen over julen har vi erfaret, at han måske alligevel gerne vil mødes og indgå i en dialog,« siger Kurt Nielsen, der er indstillet på at vente, til slagteriet er kommet godt i gang igen efter sagen om de fordærvede juleænder og produktionspausen i januar.

»Alle er glade for, at der er nogle, som har gåpåmod og tager initiativer. Det er vigtigt for vores område, at vi kan skabe nye arbejdspladser,« siger Kurt Nielsen.

Faste folk højner hygiejnen

Hvad angår forbrugerne, mener Fødevarestyrelsens kødkontrolchef, at det er en klar fordel med fastansatte.

»Det er ganske væsentligt i forhold til uddannelse og dermed fødevaresikkerheden,« siger Jens Dissing, som vurderer, at skiftet fra løst til fastansatte kan være med til at højne standarden inden for fødevaresikkerhed.

»Det højner bevidstheden om hygiejnen. Det gør det nemmere at sikre, at folk ved det, de skal vide, hele tiden,« siger Jens Dissing.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Martin Daasbjerg, som er i udlandet.