Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Dommere smagte på Vestjylland

Journalist på Dagbaldet Holstebro, Mette Grith Sørensen (imidten), var en af de ?seks dommere ved den vestjyske afdeling af »Årets Lokale Råvare«. Privatfoto

Dommere smagte på Vestjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun syv produkter var tilmeldt den vestjyske afdeling af »Årets lokale råvare«, som fandt sted i folkestuen på Ausumgaard.

Ausumgaard er ikke bare centrum for tv-seernes bevågenhed for tiden som følge af familien Lundgaard-Karlshøjs deltagelse i tv-serien »Godsejerne«.

I går var herregården også centrum for lokale, kulinariske specialiteter, da den vestjyske udgave af »Årets Lokale Råvare« blev afviklet.

Det er en del af en landsdækkende konkurrence arrangeret af Coop og »Madkulturen«, hvor det handler om at finde årets råvare på landsplan.

Seks dommere sad klar for at testsmage og udvælge tre af de lokalt producerede råvarer til at gå videre til landsfinalen.

Imidlertid var der kun blevet tilmeldt syv produkter til konkurrencen i modsætning til andre steder i landet, hvor langt flere producenter havde tilmeldt sig.

Til sammenligning var der 22 deltagende råvarer på Fyn.

»Umiddelbart var det lidt skuffende, at der kun var syv produkter. Men vi blev positivt overraskede, da vi så, hvilke produkter det var. De var interessante, og der var ikke to produkter af samme kategori,« fortæller Malene Mosbæk fra Madkulturen, som er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet, der arbejder for »bedre mad til alle«.

Dommerne kunne smage Vesterhavsmost fra Laurbjerg, Æblesmørbar med kardemomme og mandel fra Æblespecialisterne Aps, økologisk mælkebøttesirup fra Sorring Bær Aps, Æbleketchup med peberrod fra Æblespecialisterne Aps, Peters Jul fra Grauballe Bryghus, Young Rye fra Stauning Whisky samt Nørre Snede Blend No. 1 fra Nørre Snede Kafferister.

Konkurrencen omfatter kun tørvarer, og Malene Mosbæk antager, at det kan være en del af forklaringen på det forholdsvis lille antal deltagere i konkurrencen.

»Der er måske mange af de producenter, der er i landsdelen, der ikke gør så meget i forarbejdede tørvarer, men producerer friske råvarer. Men det ville da være oplagt, at de vestjyske fødevareproducenter begyndte at lave flere forarbejdede varer. Der bliver jo dyrket mange kartofler i Vestjylland, så det kunne jo for eksempel være dejligt med nogle vestjyske kartoffelchips,«

De tre nominerede i hver region offentliggøres den 29. marts. Så har forbrugerne en lille måneds tid til at stemme online. Landsfinalen er i hvert fald i København den 1. juni.