Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Træ kan ikke erstattes af cement

Den nye isværksbygning i Lemvig skal beklædes med røde træplanker - ikke røde planker af fibercement. På gavlen ses prøver af de to materialer, der er næsten identiske. Foto: Benny Gade

Træ kan ikke erstattes af cement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejerne af den nye isværksbygning i Lemvig får ikke lov til at beklæde med fibercement - teknik- og miljøudvalget fastholder, det skal være træ

Lemvig: Den nye isværksbygning i Lemvig skal beklædes med træ og ikke et andet materiale. Det slår politikerne i teknik- og miljøudvalget fast, selv om ejeren gerne havde set en anden løsning.

Ejerne har ønsket at beklæde bygning med en type færdigmalede planker, der er produceret af fibercement i stedet for de rødmalede planker, som oprindeligt var planlagt. Det vil nemlig koste op mod 50.000 kroner i anslåede malerudgifter om året at få bygningen malet, mens planker af fibercement vil være mere robuste. De bliver desuden produceret som træ-lignende planker, og derfor vil det visuelle udtryk være bevaret.

Teknik- og Miljøudvalget var på besigtigelse på stedet, inden det traf sin beslutning, men den valgte at fastholdet kravet om, at der skal beklædes med træ.

- Der er i udvalget en vis forståelse for, at de nye materialer kan være smartere og vedligeholdelsesfrit. Men i lokalplanen står der, at det skal beklædes med træ. Lokalplanen er desuden skræddersyet til dette projekt, så derfor fastholder vi kravet, siger udvalgsformand Jørgen Nørby (V).

Udvalget hæftede sig også ved, at der allerede er opført flere huse på havnen i rød- eller sortmalet træ, så for at fastholde det ensartede udtryk, bliver det ikke ændret på kravene.

- Det her er desuden et stort og synligt byggeri på havnen, så derfor fastholder vi kravet, siger Jørgen Nørby.