Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


UGENS BOLIG: De begyndte med at modernisere ønskedrømmen

Ovenlyset i det før ret mørke køkkenrum er noget af det, der har skabt mest begejstring hos Dorthe og Monika. Foto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard

UGENS BOLIG: De begyndte med at modernisere ønskedrømmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Monika Hansen og Anne-Dorthe Lund købte hus i Holstebro, trængte det til en opdatering, som nu er ved at være overstået.

Der mangler endnu lidt, før alt er i orden, men når det sker, så er det rækkehus fra 1970'erne, som Monika Hansen og Anne-Dorthe Lund købte i 2014, opfyldelsen af deres ønskedrøm.

Monika og Dorthe, som hun hedder i daglig tale, bor sammen med deres børn, fireårige Annemone og Johannes på otte måneder i huset, der er beliggende i Ellebæk-kvarteret i Holstebro.

De boede før, i syv år, i Heimdalsparken, også i Holstebro, men havde i flere år ønsket at få deres eget hus.

»Det var et ønske, at huset skulle ligge i Ellebæk, for det er sådan et velfungerende lille område tæt på det store Holstebro. Annemone går i børnehaven Æblehaven henne på Harald Leths Vej, så vi er vant til kvarteret. Vi så på mange huse, men det var dette, vi faldt for,« fortæller de to kvinder samstemmende.

En imødekommende ejer

Medvirkende til, at de sagde YES! var badeværelset, som er både rummeligt og velindrettet, og med ikke mindst pusleplads til baby Johannes, som var på vej. Også det nyindsatte køkken var de potentielle købere begejstret for, og også for beliggenheden i en lille enklave for sig selv, hvor kun de biler kommer ind, som har ærinde hertil.

Dorthe og Monika kunne godt se, at huset trængte til renovering; ellers fortalte tilstandsrapporten, at vinduer, døre og tag stod for en udskiftning inden for en overskuelig årrække. Derfor besluttede de at give sig i kast med renoveringen med det samme. Og her var den tidligere ejer meget large.

»Vi fik lov til af ejeren, at håndværkerne måtte skifte taget ud, mens hun endnu boede her. Det var en flot gestus, som vi var meget taknemmelige for,« fortæller Dorthe.

At håndværkerne så havde tid til at komme og udskifte vinduer og døre, da Johannes var blot 14 dage gammel, var ikke så heldigt, men det gik dog med det også.

Da de to kvinder som husejere var på absolut begynderstadiet, måtte de i forbindelse med renoveringen have råd og vejledning af fagfolk.

God samarbejdspartner

»Vi holder Dagbladet og der læste vi en annonce fra Vestforsyning, at man kunne henvende sig der vedrørende energirådgivning. At man kunne det, vidste vi ikke, heller ikke at det var ganske gratis. Vi fik aftalt besøg af en rådgivningskonsulent, som blandt andet henviste til en håndværkerliste på deres hjemmeside.

Via den kontaktede vi tre firmaer, og bad dem give tilbud på nye vinduer og døre samt efterisolering. Valget faldt på JCC Tømrer og Snedker, her var Jens Christian, en håndværker man kan føle sig tryg ved, og som plantede nogle gode idéer hos os.

Forudseende rådgiver

Han sørgede også for, vi fik del i det offentlige tilskud til arbejdet. Det er selvfølgelig også ham, vi har kontaktet, nu hvor vi skal have lavet den sidste finish.«

»Da vi gik i banken for at søge lån til huskøbet, var vores bankrådgiver så forudseende at lægge 300.000 kroner oven i lånet, så der var til renoveringen. Disse penge er brugt til den første store omgang, huset har fået. Nu har vi selv fået luft i økonomien til at få lavet det sidste.«

Ved renoveringen blev der blandt andet isat nye vinduer og døre med trelags glas. Men noget af det bedste, der er sket ved huset, er at det ellers lidt mørke køkken nu har fået meget mere lys ind. Der var i forvejen etableret ovenlys via en »boble« i taget, som var anbragt højt oppe og derfor ikke gav meget lysindfald.

Efter håndværkerne har været i gang, og har etableret en større »lyskasse« - så stor, som det var fysisk muligt - er her blevet imponerende meget lysere i rummet.