Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Slikhuset er i en hård branche: »Varerne skal være friske og originale«


Slikhuset er i en hård branche: »Varerne skal være friske og originale«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal smage, siger Slikhusets indehaver - og afslører slikbutikkens største sællert.

Konkurrencen om kunderne til bland selv-slik er hård, og den har ført til afsløringer af salg af for gammel, ompakket slik. De faldgruber forsøger Slikhuset at være opmærksom på.

»De skal være friske varer, vi sælger, og det skal være de originale varer,« siger Cevdet Tunç, der fortæller, at han har fået tilbudt kopi-varer.

»Men det smager ikke, som det skal,« mener butiksindehaveren, der ikke har lyst til at spare fem til ti kroner per kilo ved at købe efterligningerne.

»Jeg vil hellere betale lidt mere, og så være sikker på, at det er i orden,« lyder hans filosofi.

Laserstråler hitter

I Slikhuset koster bland selv-slikket 8.95 kroner per 100 gram. Det er meget forskelligt, hvor meget kunderne fylder i den store og rummelige papirspose med de glade farver, der ligger klar til at blive fyldt op med alt godt til den søde tand.

Cevdet Tunç fortæller, at det er meget forskelligt, hvad vægten siger, når posen er klar til betaling. Nogle kunder nøjes med nogle få hundrede gram, mens andre når helt op på et kilo.

Den tungeste pose, Cevdet Tunç har solgt nåede op på to et halvt kilo - men det var også til en fest eller en børnefødselsdag med mange munde, der skulle mættes, fortæller han.

På spørgsmålet om, hvad kundernes favorit-slik blandt de 400 valgmuligheder er, peger Cevdet Tunç blandt andet på en boks med lyserødt slik med sukker på. Laserstråler hedder de, og de smager både sødt og surt på én gang, fortæller han og røber, at de også hører til blandt hans egne favoritter.

»Jeg kan jo ikke lade være med at smage lidt, mens jeg går og fylder op,« tilstår ejeren af Slikhuset.