Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Ny café i Nørreport Centret åbnet i dag - efter brandøvelse

Klar til at tage imod - liiiiige fem minutter før Klüvers åbner for allerførste gang. Fot: Mette G. Sørensen

Ny café i Nørreport Centret åbnet i dag - efter brandøvelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ser lækkert og indbydende ud hos Klüvers - både i selve lokalet og på tallerknerne.

Holstebro: Klokken 11.25 var de klar. Sådan da.

Det sidste forklæde blev i lynets hast hentet, og så stillede personale samt indehavere sig op på rad og række bag bardisken for at tage imod de første kunder i deres nye café.

Caféen, der åbnede klokken 12.30 mandag den 26. juni i Nørreportcentret, hedder Klüvers og er opkaldt efter ejerne, Dorthe og Lars Klüver, som mange vil kende fra Anlægspavillonen, som de også driver.

Klüvers ligger, hvor Tanges Bageris Nørreportcafe lå før. Men lokalet er overhovedet ikke til at genkende. Alt inventar er blevet revet ud - og så har John Mikkelsen fra Proff Art i Holstebro haft mere eller mindre frie hænder til at tænke indretningstanker. Tankerne er blevet omsat til møbler af Bjarne Søndergaard og Fat Tables i Vejrum.

Resultatet er lyst, luftigt, trendy og lækkert.

- Uden John og Bjarne var det her ikke blevet til noget. Og Nørreportcentret har også været utroligt imødekommende og åben for, at vi ville lave det hele om, fortæller Dorthe Klüver.

Hun og ægtemanden vidste ikke noget om planerne om at udvide Nørreportcentret, da de sagde ja til at åbne café i centret. Planerne var ikke på bordet dengang, men er bestemt kommet som en behagelig bonus.

Noget med alderen

Lars og Dorthe Klüver har før været medejere af restaurant Støberiet, og drev også en overgang Gæstgivergården Phønix, men holdt begge steder, fordi der simpelt hen blev for meget arbejde, når også Anlægspavillonen skulle passes.

- Nu gør I det så igen. Kan I bare ikke lade være?

- Nej!, ler Dorthe Klüver - og uddyber så mere alvorligt:

- Det er noget med alderen, tror jeg. Nu er vi blevet 50, vi har ikke mere hjemmeboende børn, vi har roen og erfaringen fra mange år i branchen og er stadig i en meget arbejdsom alder. Det er en god alder. Vi tror på det nu.

Men det blev så godt nok lige rigeligt hektisk op til åbningen. Ud over den sædvanlige åbningsfeber og "bliver vi nu færdige til tiden", blev parrets søn også student i sidste uge med dertil følgende festligheder, og på åbningsdagen holdt Nørreportcentret brandøvelse med evakuering, to timer før Café Klüvers skulle åbne.

- Hvordan tør I åbne en café? Der er jo åbnet så mange i byen indenfor det seneste års tid.

- Jo flere, jo bedre. Det mener jeg faktisk. Det er godt for byen. Vi turde, fordi Nørreportcentret manglede et sted - vi kunne ikke stå for udfordringen. Centret havde henvendt sig tidligere, men da sagde vi nej tak. Så kontaktede de os senere, og vi fik en god dialog - og så glæder planerne om udvidelsen os selvfølgelig her efterfølgende, fortæller Dorthe Klüver.

Ser juli an

Caféen har spiritusbevilling, så man kan få øl, vin og bobler. Den har også fået egen indgang - ud over den inde i centret - ud mod den gamle politistation, og det har været vigtigt.

- Vi følger Nørreportcentrets åbningstider, men vi kan i princippet holde åbent, når vi vil. Vi har allerede fået et par bestillinger på mindre arrangementer; nogle pigeklubber, der vil have en god aften sammen, og et vinsmagnings-arrangement. Vores kokke og kokkelev har også snakket lidt om måske at lave kokkeskole her, fortæller Dorthe Klüver.

De kommende godt fem uger bliver en slags prøvetid for caféen og dens 45 siddepladser. Lars og Dorthe Klüver vil se tiden og kunderne an for at finde ud af, hvad der bliver spurgt efter. Lige nu byder menukortet for eksempel på cæsarsalat, stjerneskud, lun pastaret, panini, burgere og tapastallerken. Sidstnævnte består ikke af afskåret pålæg og ost, men af små hjemmelavede, tilberedte retter, sådan som tapas også er i hjemlandet Spanien.

- Vi kender ikke vores publikum endnu. Vi ved ikke, hvad de gerne vil have. Men vi håber, at det kan blive et sted, hvor veninderne mødes til brunch eller frokost, og hvor folk vil føle, at det også er rart at komme alene, fordi de kan vælge at sætte sig op til baren og spise. Det føles mindre "ensomt" at sidde der, mener Dorthe Klüver.

- Der kommer et nyt menukort til august, som vil afspejle, hvad kunderne gerne vil have. Men jeg skal da gerne indrømme, at jeg ikke synes, der er nogen grund til, at vi laver det samme som de andre caféer - vi behøver jo ikke træde hinanden over tæerne, mener Lars Klüver.

- Hvad ville du så have på kortet?

- Det kunne være så meget - rørt tatar for eksempel. Eller skalstegt tun, funderer Lars Klüver.

Kaffen kommer i øvrigt fra den aarhusianske kaffekonge Thomas Sigfred, der har Sigfreds Kaffefabrik med eget risteri på Aarhus Havn. Personalet har været på kaffekursus hos samme Thomas Sigfred. Caféens te kommer fra gamle, velrenommerede A. C. Perch's Thehandel.