Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Golfspillernes madmor tager sig af sidste hul

For at vinteren ikke skal blive for lang, sørger Kirsten T. Nielsen og hendes team for at invitere til arrangementer som for eksempel julefrokost, valentinsaften, vinsmagning og fællesspisninger i golfklubbens hus. »Og til de arrangementer er alle velkomne,« fortæller golfcaféens forpagter. Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker

Golfspillernes madmor tager sig af sidste hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

51-årige Kirsten T. Nielsen står i spidsen for spisestedet i golfklubben i Råsted, der er kåret som landets bedste golfcafé.

»Vi gør ikke tingene mere komplicerede, end de er. Vi laver god mad til fornuftige penge - og så er der nok af den.

Sådan lyder opskriften på at blive kåret som landets bedste golfcafé, når man spørger madmor i Holstebro Golfklub, 51-årige Kirsten T. Nielsen.

I seks sæsoner har hun stået som forpagter af klubbens spisested.

Når spillerne har slået golfbolden i det sidste hul på banen, sørger madmor for hygge, lidt godt på tallerkenen og i glasset, når spillet sluttes af med at sætte sig til bordet ved spillets allersidste hul.

»Vi forsøger at skabe klubliv herinde,« fortæller Kirsten.

En helt anden klubånd

Og det lykkedes. I hvert fald når man spørger Gurli Christensen, der i en årrække har siddet i klubbens bestyrelse og er en af klubbens spillere og ildsjæle.

»Klubånden er blevet en helt anden, efter at Kirsten er kommet,« siger Gurli, der glæder sig over, at der også altid bliver hygget om spillerne med blomster og levende lys på bordene.

Gurli Christensen forklarer, at der bliver meget mere klubliv, når man efter spillet kommer ind i caféen, bliver modtaget med et smil og får god mad.

Kirstens filosofi er ikke at låse sig fast, men altid at have det sjovt med at lave mad.

»Gæsterne kan ikke forvente at få noget, der ligner det, de fik i sidste uge,« siger Kirsten, der dog altid holder fast i, at det er hjemmelavet mad, hun og hendes personale serverer.

»Vi har et godt team, og de andre synes, det er lige så sjovt at lave mad, som jeg gør,« tilføjer Kirsten.

I teamet bag caféen er også Kirstens kæreste, Kent Falkenvig, der er Golf Caféens bartender og bogholder. Uden for huset er han valgt ind i byrådet for Venstre og her har han også titel som første viceborgmester i Herning Kommune.

Parret bor i Vildbjerg, og da de ingen børn har, passer det Kirsten fint, at hun kan lave mad til gæsterne i caféen, når kæresten har travlt med at deltage i kommunale møder.

I tæt kontakt med folk

Kirsten T. Nielsen er vokset op i Borbjerg og efter ungdomsuddannelsen på teknisk skole gik hun køkkenvejen og blev uddannet som økonomaassistent.

»Det var det med at kunne være kreativ, at få respons med det samme og være i tæt kontakt med folk,« lyder Kirstens svar på spørgsmålet om, hvad det var, der sporede hende ind på tanken om, at køkkenet skulle danne rammen om hendes arbejdsliv.

Siden eksamenspapirerne kom i hus, har hun arbejdet i Skolehjemmet på Holstebro Tekniske Skole og siden i Vildbjerg Sport- og Kulturcenter. Kirsten havde netop taget golfkort i Trehøje Golfklub, da hun fik nys om muligheden for at bliver forpagter i Råsted og dermed få et job, hvor hun kunne tage alle kasketterne på.

Og det var netop det, hun gerne ville.

Golf i udlandet

Om sommeren er der ikke tid til at spille golf, men i den mere stille vintertid, tager hun og Kent gerne til udlandet for at få rørt golfkøllerne. Kirstens handicap ligger på 29,7, og i denne vintersæson har parret allerede været i Thailand for at spille golf, og inden golfsæsonen for alvor går i gang i slutningen af marts, når parret også at slå ud i både Spanien og på Mallorca.

»Når sæsonen går i gang, er der dømt arbejde,« konstaterer Kirsten med et smil.

I højsæsonen kan hun gange den 37 timers arbejdsuge med to, før hun kan gå hjem og holde fyraften.

Fest i klubhus

I klubhuset, der blev bygget større for ti år siden, er der plads til omkring 150 gæster, og Kirsten og hendes personale er også værter for private fester uden for golfsæsonen.

»Og det er ikke kun golfspillere, der holder fest her, selv om de selvfølgelig har første- prioritet,« fortæller Kirsten, der har gode råvarer som en af sine hemmelige ingredienser.

Hvis golfspillerne bruger mange timer på spillet på banen, behøver de ikke at gå rundt og ærgre sig over, at de ikke har tid til at stå i køkkenet og bage deres eget brød.

I Golf Caféen kan spillere og gæster nemlig købe hjemmebagt rugbrød med hjem.

Og der er også mulighed for at købe hjemmebagte småkager og müslibarer, der kan spises som en lille snack på banen.