Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Fuzhou Restaurant vil stoppe madspild: Fra 20.45 kan kunderne hente restmad billigt

Ling Hu er her gået i køkkenet for at vise, hvordan hun laver sushi. Den rå fisk kan ikke gemmes til næste dag, og den er derfor noget af den mad, der ofte bliver smidt ud. Foto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard

Fuzhou Restaurant vil stoppe madspild: Fra 20.45 kan kunderne hente restmad billigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuzhou Restaurant er med i to mobil-app-ordninger, der giver mulighed for at købe overskydende mad fra restauranter og spisesteder.

Når den sidste kunde er gået ud af døren om aftenen hos Fuzhou Restaurant i Lavhedecentret i Holstebro, er der stadig mad tilbage i fadene på buffeten. Færdiglavede retter, sushi og mad, der har været en tur i frituren, kan ikke gemmes, og maden ender derfor i skraldespanden efter lukketid.

»Når vi har travlt er det tre kilo mad, der ryger i skraldespanden, og når vi ikke har så mange gæster, er det måske ti kilo mad, vi må smide ud,« fortæller 27-årige Ling Hu, der arbejder i sin mors restaurant.

En boks for 40 kroner

Det er ærgerligt at smide maden ud, og spisestedet går også glip af de penge, kunderne ellers ville have betalt for maden. Derfor er restauranten gået til kamp mod madspildet. Siden oktober sidste år har spisestedet være med i en ordning med en mobil-app, hvor kunderne fra klokken 20.45 kan komme og hente den overskydende mad i en boks. Boksen koster 40 kroner, og betalingen foregår på nettet via app'en.

»På den måde tjener vi penge på maden, og vi behøver ikke at smide så meget mad ud,« fortæller Ali Mustapha, der har libanesiske rødder og arbejder i restauranten.

Han fortæller, at en del studerende gør brug af ordningen, fordi de får meget mad for pengene.

»Win-win for alle«

Too Good To Go hedder det ene af de to madspilds-koncepter, restauranten i Lavhedecentret er med i. Den gør det muligt at købe restauranternes overskydende mad til billige penge i stedet for, at maden bliver smidt ud.

»Det er win-win for alle, og er på blot to måneder vokset til over 130 restauranter i hele landet,« lyder det i en pressemeddelelse fra Too Good To Go, der tilføjer:

»Flere fonde støtter op om projektet, og i udlandet har man også fået øjnene op for billig mad inden lukketid. Too Good To Go har allerede teams i Tyskland og Frankrig, og flere danske madspildseksperter håber, at det kan sætte Danmark på verdenskortet inden for grønne initiativer.«

I Holstebro er Ny Golden Palace også medlem af Too Good to go-ordningen.

Det andet koncept, som spisestedet i Lavhedecentret er medlem af, hedder RedMaden. Mobil-app'en giver også mulighed for at købe overskydende mad fra restauranter og spisesteder i nærheden af dig selv.

»App'en er 100 procent gratis. Du skal blot hente den, indtaste dine oplysninger og tilføje et betalingskort. Så er du klar til at modtage tilbud,« lyder det fra RedMaden.