Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Fortsat drøm om fiskerestaurant

Susanne Poulsen har røgeri og fiskebod her i Gammel Havn, og det vil hun gerne udbygge til en egentlig fiskerestaurant. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard

Fortsat drøm om fiskerestaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Susanne Poulsen står bag planer om en fiskerestaurant i Gammel Havn i Thorsminde - men mangler investorer og vil måske sælge projektet.

Susanne Poulsen har Ottomines Fiskebod og Røgeri på Gammel Havn i Thorsminde, og stedet ønsker hun at udbygge til en egentlig fiskerestaurant og et større røgeri.

»Jeg har arbejdet på at finde investorer, men det er ikke lykkedes endnu,« siger Susanne Poulsen, som selv røger fiskene og har opkaldt fiskeboden efter sin bedstemor.

Hun har haft fire lokale investorer med, men det er ikke blevet til noget.

»De vil gerne have, at jeg er med og står for det. Men det kan jeg ikke, fordi jeg har en smadret skulder. Jeg vil gerne sælge projektet, hvis nogle vil købe det,« siger Susanne Poulsen, som også er parat til selv at lade sine penge stå i projektet.

Det er på et areal på cirka 500 kvadratmeter mellem hendes fiskebod og havnen, at hun har fået landzonetilladelse fra kommunen til et nybyggeri på 295 kvaddratmeter. Fra restauranten vil der være udsigt over havnen og Nissum Fjord.

»Det vil blive meget autentisk. Røgeriet skal have en stor skorsten, så man kan se på lang afstand, at det er et røgeri,« siger Susanne Poulsen.

Investeringen er på cirka fire millioner kroner for det nye røgeri og restaurant, samt en turistbutik til udlejning.

»Vi kan få friske råvarer lige fra havnen, og man vil kunne se, hvordan vi håndfileterer fiskene og tager fisk ud af røgovnen. Det oplever man næsten ingen steder,« siger Susanne Poulsen, som forestiller sig det sted, som er café om dagen og som egentlig restaurant om aftenen.

»Derfor vil det være ideelt, hvis stedet blev drevet af et par, hvor hun er smørrebrødsjomfru og stod for frokostretter og cafe, mens han er kok og drev restaurant om aftenen. Så vil det være en guldgrube,« siger Susanne Poulsen og slår fast, at en ny fiskerestaurant også bør være åben uden for højsæsonen. For eksempel ved fester og julefrokoster men måske også med netsalg af røgvarer.

I et par år havde hun fiskebutik og Café Krabben i Østergade i Holstebro udover røgeriet i Thorsminde. Det måtte hun dog lukke af helbredsmæssige grunde.

»Der var langt større omsætning i fiskeretter i caféen end i fiskebutikken. Disse erfaringer vil jeg gerne overføre til Thorsminde,« siger hun.

Arbejdspladser og støtte

Susanne Poulsen ser masser af lokale arbejdspladser i et sådant sted. Både fastansatte og unge i sommerjob.

»Der kunne blive ti-tolv arbejdspladser, og det vil være godt for området,« siger hun.

Hun er derfor skuffet over, at hun har fået afslag på støtte fra LAG.

»De skulle da hellere støtte sådan noget, som der er udvikling og arbejdspladser i. Men nu vil jeg prøve igen,« siger Susanne Poulsen, som også overvejer crowd-funding for at finansiere byggeriet.

»Det tror jeg, at mange lokale gerne vil støtte.«

Hun blev vred, da havnen og Holstebro Kommune sidste år i oktober indkaldte til et møde for at skaffe en restauratør til netop at drive fiskerestaurant på havnen.

»Det kan man da ikke gøre uden om mig, når det er mig, som har brugt 55.000 kroner på at få en tilladelse,« siger Susanne Poulsen om mødet, som blev aflyst.

Den kommunale havn ejer arealet, hvor der er planer om en fiskerestaurant. Susanne Poulsen har haft arealet lejet i en periode men ikke længere.

»Vi er klar til at udleje arealet igen, hvis en investor vil bygge en fiskerestaurant,« siger havnechef Leif Jensen.

Ottomines Fiskebod og Røgeri vil i år være åben fra bededagsferien, hvor hun især sælger lette hjemmelavede fiskeretter, som serveres udendørs med udsigt over havnen.