Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Efter oversvømmelse og renovering: Nu er Rhodos Pizza åben igen

Den 37-årige indehaver af Rhodos Pizza, Cayan Akbina, er klar til at bage pizzaer og lave grill- og pastaretter bag den nye disk. Foto: Ninna Pirchert

Efter oversvømmelse og renovering: Nu er Rhodos Pizza åben igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rhodos Pizza på Brotorvet i Holstebro er klar igen efter at have holdt lukket i 17 dage, mens lokalerne blev renoveret.

Pizza nummer 15 på menukortet i Rhodos Pizza, der ligger på Brotorvet - på broen over Storåen - er et hit. Taxa-pizza hedder den. Pizzaen har fået navn efter taxachaufføren Claus, der hver dag kommer ind for at bestille netop den pizza. Han har stadig sin daglige gang på pizzeriaet, og der er mange andre, der har samme smag som taxachaufføren.

»Det er vores mest populære pizza. En tredjedel af alle de pizzaer, vi sælger, det er den,« fortæller 37-årige Cayan Akbina, der driver Rhodos Pizza.

På den sprøde pizzabund med tomatsauce er der kylling, kebab, løg, chili, hvidløg og dressing.

Cayan Akbina røber, at hemmeligheden ved Taxa-pizza'en er, at dressingen hældes på, inden den bages og kommer med ind i den glohede ovn.

Forretningsindehaveren fortæller, at andre pizzeriaer har kopieret pizzaen, og når kunder kommer ind hos ham og spørger, om de også kan lave en Taxa-pizza, fortæller han, at det skam er Rhodos Pizza, der har opfundet den.

Ud med det hele

Taxachaufføren og de andre pizza-elskere har måtte undvære den runde, italienske specialitet i godt et par uger - helt præcist fra den 10. til 27. januar. I den tid fik lokalerne nemlig den helt store tur.

»Alt blev rykket ud, og to containere blev fyldt med affald,« fortæller 60-årige Mehmet Akbina, der er Cayans far. Faderen var på besøg på Brotorvet, da Holstebro Onsdag kiggede indenfor.

Det var Mehmet, der for 17 år siden overtog pizzeriaet. For syv år siden overdrog han tøjlerne til sin søn.

Cayan fortæller, at efter 25 års slid trængte både loft og gulv til at blive skiftet ud. Der er også kommet nyt udluftningssystem, en ny bar, og i spiseområdet, hvor der er plads til omkring 40 gæster, er der hængt nye lamper og billeder op.

Flere lukkedage

Alle regningerne er endnu ikke kommet ind, efter at håndværkerne har været i gang, men familien anslår, at renoveringen løber op i omkring en halv million kroner.

Oven i de 17 lukkedage, mens håndværkerne arbejdede, kom der også tre andre dage i december, hvor pizzeriaet ufrivilligt måtte holde lukket. Det skete på grund af oversvømmelserne.

»Der var 20 centimer vand i kælderen, og der var ingen strøm i bygningen,« fortæller forretningsindehaveren, der oplevede bagsiden af medaljen ved at bo tæt på Storåen.

Så nu glæder familien Akbina sig over, at der atter er kunder i butikken.

Pizza hver dag

Familien er kurdisk, og Mehmet kom i 1970erne sammen med sin far til Holstebro fra Tyrkiet for at arbejde på Birn.

Faderen arbejdede i mange år på jernstøberiet. For 17 år siden overtog han altså Rhodos Pizza, da sønnen var en ung mand. Cayan, der er født i Danmark, lærte at lave pizzaer hos sin onkel, der drev et pizzeria i Ulfborg, hvor unge Cayan hjælp til i weekenderne. Han gik tre år på handelsskolen, og herefter blev det til et arbejdsliv med at svinge pizzadej rundt i luften og servicere kunderne.

Cayan er gift med Filiz, der også er kurder. Hun arbejder på Plejeboligerne Mellemtoft. Sammen har parret to sønner, Daniel på ni år og Ømer på halvandet.

I pizzeriaet på Brotorvet er Cayans svoger også fuldtidsansat. Desuden skiftes to chauffører og fem ungarbejdere på deltid til at hjælpe til.

Hele sit voksne liv har Cyan Akbina altså levet af at lave pizzaer - men derfor er han ikke selv blevet træt af at spise dem.

»Jeg spiser selv pizza hver dag. Skulle det ske, at jeg ikke har fået pizza et par dage, så begynder jeg at savne dem,« smiler Cayan Akbina.